Døjer du med kalk i vandet, så er du langt fra den eneste der lever med det problem. Men nogle steder i Danmark er der mere kalk i vandet end andre steder og det kan derfor være helt oplagt at se på et vandbehandlingsanlæg.

Det korrekte vandbehandlingsanlæg fjerner ikke kalken

Vi har noget rigtig godt vand i Danmark og det skyldes faktisk dels at der findes kalk i vandet. Det kan lyde mærkeligt at det er en god ting med kalk i vandet, for i dagligdagens trummerum oplever vi kun mere rengøring og ekstra omkostninger til f.eks. salt til opvaskemaskinen og shampoo.

Men den er faktisk god nok. Kalk er ikke kun en dårlig ting for vores vand, for det er nemlig årsagen til at der lettere opsamles de mineraler i vandet, som vi rigtig gerne vil have indenbords. Derfor er det vigtigt at finde et vandbehandlingsanlæg der ikke fjerner kalken, men i stedet sørger for at kalken ikke kommer i form af krystallisk struktur, som faktisk er det der generer de fleste.

Der findes vandbehandlingsanlæg, hvor man stråler vandet og på den måde fjerner kalken. Det kan give en masse fordele, for man kan slippe for alle de kalkgener man ellers har oplevet. Problemet med denne metode er bare at med den stråling der gives, fjerner man også de gode ting der er i vandet. Du bør derfor overveje om det egentlig er det værd for dig at få denne form for vandbehandlingsanlæg.

Mærk forskellen på dit vand. Foto: Unsplash

Elektromagnetisme kan omdanne kalkens struktur

Der findes heldigvis også vandbehandlingsanlæg, hvor der ikke bruges denne form for metode for at fjerne kalken i vandet. Man har nemlig fundet frem til at ved hjælp af en form for magnetisme, er det muligt at omdanne kalken fra den struktur der driller os som bruger vandet, til en form for granulat.

Når kalken bliver til granulat, bliver den til en pulverform som lettere kan passere de gange der skal passeres. Du kender det sikkert fra brusehovedet, hvor de små dyser bliver tilstoppede hvis de ikke får en form for kalkfjernelse eller fra kaffemaskinen, der begynder at brygge langsommere og lave en dårligere kaffe, fordi kalken forhindrer kaffemaskinen i den optimale brygning.

Når kalken har været igennem elektromagnetisme, vil kalken omdannes fra de skarpe krystaller calcit til de runde granulater aragonit. Når kalken stadig kommer ud, vil det stadig kræve en form rengøring og aftørring af flader med vand, men det vil være en let form for rengøring hvor en klud vil kunne tørre kalken væk, som når man tørrer bordpladen af efter madlavning.

Leave a Reply